ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

23. Februar 2021 0 Von Apostolos Katelas

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 2,3 ΤΡΙΣ EUR ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.pdf

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΑΡ.32 ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΗΤΑΝ

“Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

“Eπί του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως εξής :

‘’Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (όπως και όλοι οι Δήμοι) εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έτη, α) έχει υποστεί περικοπές σημαντικών πόρων από την Κεντρική Διοίκηση σε ποσοστό που φτάνει πέραν του 60% και β) παράλληλα έχουν μειωθεί τα έσοδα του Δήμου λόγω των μειωμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Δήμου, με αποτέλεσμα να συναντά δυσκολίες στην υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα δράσεων και ενεργειών.

Στο σημείο αυτό της εισήγησής μου επιθυμώ να αναφέρω :

Δεδομένης της αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Οικονομικών για την παροχή προς τον Δήμο ακόμα και των βασικών κεφαλαίων, αλλά και με δεδομένο το νόμιμο δικαίωμα του Δήμου να καταφύγει σε άλλα μέσα εξεύρεσης πόρων όπως αυτό προβλέπεται από τον ν.3852/2010 (που αφορά την Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες του Δήμου, αλλά και να υποστηρίξει τις δραστηριότητές του, το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται σήμερα να αποφασίσει σχετικά με την μελλοντική πορεία, αλλά και να αποφασίσει για ένα σχέδιο δράσης που θα ακολουθηθεί προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι πόροι, να συνεχιστούν τα έργα για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και η ανεργία που μαστίζει τον τόπο, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων για τη βελτίωση των υποδομών υγείας και πρόνοιας, καθώς και τα έργα … που αναφέρθηκα στο πάνω θέμα.”

ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΚΚΛΗΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΔΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟ ή ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ!!!

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ:

“Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης – πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα στον Δήμο μας.”

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 350/2013.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΡΧΟΤΑΝΕ Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ???

ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΤΟΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!!!

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

 ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ.https://www.artemis-sorras.gr/dimoi/exoysiodotisi-dimarhoy-loytrakioy-apo-dim-symboylio-den-ypegrapse-11112013

https://www.youtube.com/embed/5XMg8t1eTSs

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ.

Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΟΥ;

ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΙΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΕΠΟΣ, ΠΟΥ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΜΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ. ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΕΠΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛ:2168009810 ΚΙΝ: 6909969698 www.kosmotheasi.comhttps:/


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ. 

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ. 

ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ